Zeker doen bij de Friese Meren

Het Tjeukemeer is het grootste binnenwater van Friesland. Het ligt in het zuiden van het Friese merengebied. Hier komen jaarlijks duizenden watersportfans genieten van al het moois dat deze bijzondere regio te bieden heeft.

Watervilla’s Friese Meren liggen op een unieke locatie in Delfstrahuizen, een waterrijk gebied nabij het Tjeukemeer. U huurt hier een van de onder architectuur gebouwde villa’s die allemaal direct aan het water liggen.

In de omgeving van uw watervilla kunt u heerlijk wandelen en fietsen en vanuit uw vakantieverblijf leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in de Watervilla’s Friese meren verblijft.

1 Nationaal Park De Alde Feanen bezoeken
Nationaal Park De Alde Feanen is een prachtig natuurgebied tussen Drachten en Leeuwarden en is omringd door water. Het hart van het gebied verkennen kan alleen via het water. Met een kano, sloep of rondvaartboot komt u bij alle kleine eilandjes die het park rijk is. In de dorpen rond het natuurgebied kunt u terecht voor het huren van een bootje. Ook kunt u leren suppen (stand up paddling).

2 Ir.D.F. Woudagemaal bezoeken
Het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld ligt in het zuiden van het Friese Merengebied. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met vier machtige vliegwielen, die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water kunnen verplaatsen.

3 Waterpoort in Sneek bekijken
Een half uurtje ten noorden van de Watervilla’s ligt de stad Sneek. Het meeste bekende monument van deze historische stad is de Waterpoort. Dit unieke monument uit 1492 was ooit onderdeel van de stadsmuur van Sneek. Het zijn twee achtkantige torens met daartussen een brug over de vaarroute naar het stadscentrum.

Kies uw villa in het Friese merengebied

Op het terrein van Watervilla’s Friese meren staan 4 verschillende villa’s, Galjoot, Statenjacht, Barkentijn en Brigantijn. De riante huizen zijn geschikt voor 8 tot 12 personen. Ieder type is voorzien van veel ruimte, luxe keukens, meerder badkamers en een riant houten terras aan het water. Een aantal villa’s heeft wellness faciliteiten zoals een Finse sauna, whirlpool of een jacuzzi.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal