Vissen aan het Tjeukemeer

De provincie Friesland is bij liefhebbers bekend als misschien wel de mooiste visprovincie van Nederland. Naar schatting wordt in Friesland jaarlijks door meer dan 100.000 mensen uit binnen- en buitenland gevist. Niet vreemd, als zich bedenkt dat Friesland maar liefst 16.000 hectare aan viswater heeft!

Vissen in Friesland kan naar hartenlust in de vele meren en kanalen. Daarnaast grenst de provincie aan het IJsselmeer in het westen en de Waddenzee in het noorden. In dit prachtige, waterrijke gebied zijn volop prachtige visstekken.

Vissen vanaf uw eigen steiger

Visliefhebbers die een van de Watervilla’s Friese Meren huren, kunnen hun hart ophalen. Vanaf uw privé steiger of de oever van het Tjeukemeer kunt u vissen op Brasem, Blei en Voorn. Met een bootje op het meer zelf kunt u prima op Snoekbaars vissen. Hoewel het op de Friese meren bij mooi weer best druk kan zijn, voor de sportvisser zijn er volop rustige visstekken te vinden. Zeker als u in de vroege ochtend of aan het begin van de avond uw hengeltje uitgooit!

Regels voor het vissen in Friesland

Vissen is in Friesland toegestaan in de vrij bevaarbare wateren. U moet natuurlijk in bezit zijn van een geldige VISpas en de VISplanner. Dit is de lijst met alle Nederlandse Viswateren. Deze lijst kunt u ook downloaden op uw mobiele telefoon via www.visplanner.nl

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal