Vijf redenen om een vakantie naar Friesland te boeken

Komt u komend jaar naar de meest unieke provincie van ons land? Friesland is in vele opzichten een bijzondere bestemming. De Friezen hebben een eigen cultuur, een eigen taal en ook het Friese landschap is uniek. U bereikt Friesland snel en filevrij vanuit heel Nederland en met een verblijf in een van de luxe Watervilla’s aan het Tjeukemeer weet u zeker dat u in alle luxe gaat genieten van uw bezoek aan Friesland.

Twijfelt u nog? Hieronder geven we u vijf uitstekende redenen om snel een luxe Watervilla te boeken:

1 Meer watersportmogelijkheden vindt u nergens
Friesland heeft net zoveel oppervlakte aan land als aan water. Er is maar liefst 15.000 hectare (dat zijn 30.000 voetbalvelden) aan meren, kanalen, sloten en vaarten te vinden. Friesland heeft bovendien maar liefst 200 jachthavens. Nergens in Europa is er zo een groot netwerk van watersportmogelijkheden te vinden als in Friesland. Surfers, zeilers, motorbootbezitters, vissers en zwemmers voelen zich direct thuis in Friesland.

2 Elf steden
De Friese elf steden zijn wereldberoemd maar ook zonder Elfstedentocht voor schaatsers zeer de moeite van een bezoek waard. Van de 11 plaatsen in Friesland die in het verleden stadrechten hebben gekregen hebben er maar liefst 10 een beschermd stadsgezicht. Terwijl u de mooie historische panden bekijkt kunt u natuurlijk ook een terrasje pakken of heerlijk shoppen in Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker of Dokkum – dat mag natuurlijk ook!

3 Uitzicht op de Wadden
Het Waddengebied staat sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Niet vreemd, want een gebied dat bij eb op grote schaal droogvalt en waar natuurlijke processen blijven functioneren is wereldwijd uniek. Friesland grenst in het noorden aan de Waddenzee. Ook als u geen bezoek brengt aan een van de Friese Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog is een bezoek aan het noorden van de provincie zeer de moeite waard. Hoe dichter u bij de Waddendijk komt, hoe uitgestrekter het landschap wordt. Het uitzicht op de Waddenzee vanaf de dijk is ongeëvenaard.

4 Hoe Fries wilt u het hebben?
Friese tradities, gerechten en evenementen zijn bekend in heel Nederland. Wie kent er niet Fierljeppen, Skûtsjesilen, de Elfstedentocht en de Sneekweek. Beerenburg, suikerbrood en echte Friese kruidkoek smaken het lekkerst als u ze in Friesland nuttigt!

5 Vier nationale parken
Naast het uitstrekte merengebied in het midden en westen vindt u in het zuidoosten van de provincie uitgestrekte bosgebieden. Het noorden van Friesland, dat grenst aan de Waddenzee heeft een uniek, ongerept landschap. De provincie telt maar liefst vier nationale parken: Lauwersmeer, Schiermonnikoog, Drents-Friese Wold en Alde Faenen. U zult verrast worden door de bijzondere natuur die Friesland te bieden heeft!

Ben jij op zoek naar een luxe villa in Friesland? Bekijk ons aanbod!

Bekijk Watervilla's

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal