Shoppen in Friesland; de beste tips

Een vakantie in Friesland is heerlijk veelzijdig. ’s Morgens genieten van een zeiltocht op de meren of een mooie wandeling of fietstocht door de natuur en ’s middags lekker rondstruinen in een van de gezellige Friese stadjes en dorpen. Want ook liefhebbers van winkelen en een kopje koffie in een sfeervol café komen in Friesland aan hun trekken. Wij geven drie mooie voorbeelden.

Winkelen in de Kleine Kerkstraat
De Kleine Kerstraat in Leeuwarden is al twee maal uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van ons land. In de Kleine Kerkstraat zijn prachtige kledingboetiekjes en cadeauwinkels, maar u kunt er ook terecht voor heerlijke delicatessen of de beste koffie en thee. In het historische centrum van de stad zijn nog meer leuke straatjes te vinden zoals de Sint Jakobsstraat, De Voorstreek en de Oosterstraten. Ook hier vindt u mooie speciaalzaken met o.a. veel Scandinavisch design. Heeft u zin in een kopje koffie of een lekker broodje? Wandel dan naar de Nieuwestad. Hier kunt u genieten van het gezellige stadsleven vanaf een terras aan de gracht.

Noord-Friese winkeltjesroute
Wilt u Friesland op z’n best leren kennen? Dan is de Noord-Friese Winkeltjesroute een aanrader. Het is een (fiets)route langs ruim 15 unieke winkeltjes in het gebied rond Holwerd, Dokkum, Hallum en Morra in het noordoosten van Friesland. U fietst langs winkeltjes en ateliers met huis- en tuindecoratie, brocante artikelen en tweedehands kleding. Op enkele locaties is een gezellige theetuin te vinden, waar u even pauze kunt nemen. Bij ieder winkeltje is de routekaart op te halen. Deze is ook te vinden op de website: noordfriesewinkeltjesroute.nl

Een kilometer winkels
De luxe Watervilla’s van Delfstrahuizen liggen op een kwartiertje rijden van het historisch Joure. Hier, in het hart van het Friese merengebied, vindt u een winkelstraat van een kilometer lang. Aan deze Midstraat in Joure vindt u tal van unieke winkeltjes waaronder het eerste winkeltje van Douwe Egberts. Hier wordt de koffie nog steeds vers gebrand.

Huur een luxe villa aan het water

Krijgt u al zin in een paar dagen genieten in Friesland? Huur dan met het hele gezin zo’n prachtige Watervilla aan het Tjeukemeer. Kies uit 4 verschillende types, stuk voor stuk ruim en comfortabel ingericht.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal