Op avontuur in de natuur

In het Natuurmuseum Fryslân komen jong en oud alles te weten over de natuur. Dit museum in Leeuwarden trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en heeft een bijzondere vaste inrichting met als absolute favoriet de OnderWaterSafari.

Nederland onder water bezoeken
Bezoekers genieten tijdens de OnderWaterSafari van een interactieve onderwaterreis. Vanuit een soort duikboot reist u onderwater, van het zoete water van sloten en plassen naar het zoute water van de Waddenzee. Tijdens de reis gaat u op zoek naar de Big Five van de Nederlandse onderwaterwereld: de bever, otter, meerval, zeehond en bruinvis! De duur van de onderwaterreis is 15 minuten. Het is verstandig om via de website van het museum vooraf een ticket met een tijdslot voor de OnderWaterSafari te kopen. U koopt dan een kaartje voor een bezoek binnen een bepaald uur. In het museum krijgt u te horen hoe laat exact uw onderwaterreis begint.

Draak en een potvis
Ook bijzonder in het museum zijn het 15 meter lange skelet van een potvis die in 1994 op Ameland aanspoelde, de draak Li-Ming die op de zolder van het museum huist en het reiskabinet van de Friese ‘Kapitein Severein’ waarin hij herinnering van al zijn wereldreizen bewaart. In de collectie van het museum bevinden zich meer dan 140.000 voorwerpen waaronder heel veel geprepareerde dieren zoals vlinders, kevers en weekdieren. Het prepareren van dode dieren wordt door medewerkers van het museum zelf gedaan in een open atelier. Als er preparateurs aanwezig zijn kunt u hun werkzaamheden volgen en vragen stellen.

Geschiedenis van het Natuurmuseum Fryslân
Al in 1923 werd de basis voor het huidige museum gelegd. Gerrit Bosch was in die tijd een particuliere natuurliefhebber die een kleine expositie aan huis begon. Na de Tweede Wereldoorlog werd de expositie verplaatst naar de Heerestraat in Leeuwarden. Hier was het museum tot 1987 gevestigd. Toen is het museum overgebracht naar een voormalig weeshuis uit de 17e eeuw. De glazen binnentuin werd in 2005 overdekt met een glazen kap.

Ideaal museum voor gezinnen
Bent u binnenkort met uw gezin in een van onze Watervilla’s aan het Tjeukemeer? Maak dan vooral een middag vrij voor een bezoek aan het Natuurmuseum Fryslân. Het museum is een paar jaar geleden door de ANWB verkozen tot het ‘leukste uitstapje van Fryslân’. De organisatie noemde het museum het ideale museum om met het hele gezin te bezoeken. Kinderen en volwassenen kunnen er van alles ontdekken en beleven.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal