Nieuws

Feestje in Friesland?

Zin in een feestje? In Friesland worden het hele jaar door de leukste evenementen georganiseerd. Natuurlijk spelen veel van de leukste feestjes zich in of op het water af. Denk aan het wereldberoemde skûtsjesilen, de Sneekweek of het NK Fierljeppen. Maar ook in de winter is er in Friesland van alles te beleven. Neem maar eens een kijkje in het Kameleondorp in de winter of duim – met ons – voor het terugkeren van de Friese Elfstedentocht.

Lees verder >

Daarom naar de Friese meren

Categorieën:NatuurNieuws

Friesland is een waterrijke provincie. Friesland bestaat uit net zoveel water als land. In totaal vindt u in Friesland maar liefst 15.000 hectare (dat zijn 30.000 voetbalvelden) aan meren, rivieren en kanalen. Voor de watersporters zijn er in Friesland ruim 200 jachthavens en in het merengebied, in het zuidwesten en midden van de provincie, zijn maar liefst 35 officiële meren te vinden! Bent u nog verbaasd dat Friesland dé watersportregio van Europa is?

Lees verder >

Friesland is een van de mooiste bestemmingen van Europa

Categorieën:CultuurNieuws

De provincie Friesland is dit jaar verkozen tot een van de 10 beste bestemmingen in Europa. Reisgids Lonely Planet geeft Friesland de derde plaats in haar jaarlijkse top 10. Nog niet eerder haalde een Nederlandse bestemming zo’n hoge positie.

Lees verder >

Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018