Natuur

Met de hond naar Friesland

Een vakantiehuis is de ideale accommodatie als u met uw hond op vakantie gaat. Uw hond heeft de ruimte, kan lekker naar buiten in de tuin of op het terras. 

Lees verder >

Op avontuur in de natuur

In het Natuurmuseum Fryslân komen jong en oud alles te weten over de natuur. Dit museum in Leeuwarden trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en heeft een bijzondere vaste inrichting met als absolute favoriet de OnderWaterSafari.

Lees verder >

In de zomer naar Friesland op vakantie

Categorieën:ActiviteitenNatuur

Gaat u deze zomer in Nederland op vakantie? U heeft groot gelijk. Liefhebbers van zon en water kiezen daarbij steeds vaker voor Friesland. Afgelopen jaar werden in Friesland meer dan 1,4 miljoen korte en langere vakanties doorgebracht. 

Lees verder >

Waarom vissen zo fijn is

Categorieën:ActiviteitenNatuur

We zijn drukker dan ooit tegenwoordig. Dagelijks een volle agenda op het werk en in de vrije tijd zorgen we er graag voor dat we genieten met vrienden en familie. Natuurlijk willen we dat binnen het gezin alles op rolletjes loopt. Tussen het wegbrengen van de kids naar de sportclub, het doen van boodschappen en het opruimen van het huis hebben ook een goed gesprek met onze partner. 

Lees verder >

Met twee gezinnen een luxe vakantiehuis in Friesland huren

Daarom naar de Friese meren

Categorieën:NatuurNieuws

Friesland is een waterrijke provincie. Friesland bestaat uit net zoveel water als land. In totaal vindt u in Friesland maar liefst 15.000 hectare (dat zijn 30.000 voetbalvelden) aan meren, rivieren en kanalen. Voor de watersporters zijn er in Friesland ruim 200 jachthavens en in het merengebied, in het zuidwesten en midden van de provincie, zijn maar liefst 35 officiële meren te vinden! Bent u nog verbaasd dat Friesland dé watersportregio van Europa is?

Lees verder >

Friesland ontdekken

Categorieën:Natuur

Als u aan Friesland denkt, is de kans groot dat u direct een beeld van blauwe luchten, witte wolken, zwart-witte koeien in een frisgroene weide en uitgestrekte meren heeft. Op zich wel logisch, want een groot deel van Friesland is landelijk en water vindt u overal.

Lees verder >

Vissen aan het Tjeukemeer

Categorieën:ActiviteitenNatuur

De provincie Friesland is bij liefhebbers bekend als misschien wel de mooiste visprovincie van Nederland. Naar schatting wordt in Friesland jaarlijks door meer dan 100.000 mensen uit binnen- en buitenland gevist. Niet vreemd, als zich bedenkt dat Friesland maar liefst 16.000 hectare aan viswater heeft!

Lees verder >