Met de hond naar Friesland

Een vakantiehuis is de ideale accommodatie als u met uw hond op vakantie gaat. Uw hond heeft de ruimte, kan lekker naar buiten in de tuin of op het terras. 

Lekker wandelen met uw hond in Friesland

In Friesland zijn nog heel veel plekken waar u uw hond gewoon lekker los kunt laten lopen. Een aantal daarvan zijn zo leuk, dat ze een uitstapje vanuit uw Watervilla bij het Tjeukemeer waard zijn. Wij zetten de leukste hond vriendelijke wandelgebieden in Friesland op een rij.

Groene Ster Leeuwarden
Aan de oostzijde van Leeuwarden ligt recreatiegebied De Groene Ster. In dit gebied van 1000 hectare ligt ‘De Kleine Wielen’, een mooi recreatiemeer. De Groene Ster is voor hondenbezitters een geliefde plek om de hond uit te laten. U kunt er heerlijke lange wandelingen met de hond maken. Op twee plaatsen in de Groene Ster zijn losloopterreinen aangelegd met een zwemstrandje voor de honden. Beide losloopterreinen zijn voorzien van paaltjes met het opschrift ‘losloopgebied’. Op het losloopterrein zijn poepbakken geplaatst, ook hier geldt de opruimplicht.

Natuurgebied Bakkeveen
De Bakkeveense Duinen liggen ten oosten van Drachten. Dit Natura 2000 gebied is ruim 250 hectare groot. Het bestaat uit zandvlakte, bos- en heideterrein en grasland. Honden kunnen hier vrij ravotten. Er is ook een meertje waar honden lekker kunnen zwemmen.

Drents-Friese Wold
Op de grens tussen Drenthe en Friesland ligt het Nationaal Park Drents Friese Wold. De boswachterij Appelscha heeft twee losloopgebieden die via de 6,5 km lange ‘’natte neuzenroute’’ met elkaar zijn verbonden. Het startpunt van de route ligt bij het bezoekerscentrum aan de Terwisscha in Appelscha. De wandelroute is gemarkeerd met gele bordjes met een pootafdruk van een hond. Op een groot deel van deze route mogen honden los en op een aantal plekken aan de lijn (zie borden langs route). Let op: ook waar de hond los mag, moet hij wel onder appèl.

Leeuwarder Bos
Net even ten noorden van Leeuwarden ligt het 140 hectare grote Leeuwarder Bos met mooie zand- en schelpenpaden. In het eerste gedeelte van het bos mag uw hond het hele jaar door lekker loslopen. Parkeren kunt u gratis aan de Vierhuisterweg.

Oranjewoud
Het grote Oranjewoud ligt ten oosten van Heerenveen en is eigenlijk een verzameling van een aantal voormalige landgoederen. Op een aantal plekken in het Oranjewoud mag uw hond gewoon loslopen. Op de borden in het gebied ziet u waar dat mag.

Kies met uw hond voor een luxe vakantiehuis in Friesland

Van de luxe Watervilla’s aan het Tjeukemeer zijn er een klein aantal ook geschikt voor een verblijf met een hond. Wij hebben hierop gefilterd zodat u alleen die huizen ziet waar uw huisdier welkom is. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Op avontuur in de natuur

In het Natuurmuseum Fryslân komen jong en oud alles te weten over de natuur. Dit museum in Leeuwarden trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en heeft een bijzondere vaste inrichting met als absolute favoriet de OnderWaterSafari.

Lees verder >

Kerstvakantie vieren in een luxe villa in Friesland

Categorieën:Activiteiten

Weet u al wat u gaat doen in de kerstvakantie? De feestdagen zijn hét moment om met je familie of goede vrienden te genieten van een wel verdiende vakantie. Samen leuke dingen doen en lekker eten.

Kerst in een luxe vakantiehuis

Wat dacht u van een verblijf in een luxe Watervilla aan het Tjeukemeer in Friesland? Dat wordt genieten met het hele gezin van ruimte, rust en heel veel comfort!

Lees verder >