In de zomer naar Friesland op vakantie

Categorieën:ActiviteitenNatuur

Gaat u deze zomer in Nederland op vakantie? U heeft groot gelijk. Liefhebbers van zon en water kiezen daarbij steeds vaker voor Friesland. Afgelopen jaar werden in Friesland meer dan 1,4 miljoen korte en langere vakanties doorgebracht. 

Friesland in de zomer
Water, zomer en Friesland horen bij elkaar. In de zomer wil je varen, zwemmen en lekker relaxen rond het water. Friesland is juist in de zomer dé bestemming voor een heerlijke vakantie aan het water. Tussen het IJsselmeer in het westen en het Lauwersmeer in het hoge noorden van Friesland vindt u een aaneenschakeling van grote en kleinere meren: het Friese Merengebied. Het is een uniek gebied met ontelbare vaarverbindingen, vaarroutes, uitstekende fietsverbindingen, het schone water en vrij toegankelijke zandstranden. 

Luxe huis aan het water
Wat zou u ervan zeggen om deze zomer met het hele gezin een luxe villa te huren in het hart van het Friese merengebied? Een villa die direct aan het water ligt zodat u vanaf uw eigen steiger een frisse duik kunt nemen? Vooral kinderen vinden het heerlijk om uren rond het water te spelen. Peddelen met een kano, dobberen op een waterfiets of een surfplank. Of gewoon lekker aan de oever zitten met de voeten in het water. Het kan allemaal bij Watervilla’s Friese meren.

Genieten in Friesland
Bij ons vind je een groot aanbod, dat aan het water te vinden zijn. Soms zelfs met een eigen steiger. Je eigen boot is vaak gewoon welkom om vervolgens uren vaarplezier mee te beleven. Nederland staat niet voor niets bekend als waterrijk vakantieland. Friesland is daarbij de provincie met de meeste meren, rivieren en kanalen. Hier moet je dus zeker zijn voor een verkoelende vakantie.

De hond mag mee!
Ook honden zijn gek op water. Heeft u een hond die graag mee gaat op vakantie naar Friesland? Uw hond is welkom in twee Watervilla’s.

Eigen boot mag mee
U kunt uw eigen boot meenemen naar uw watervilla. Alles over vaardieptes, jachthavens in de buurt en toegang tot het Tjeukemeer lees u op onze site

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Echt Friese lekkernijen

Categorieën:Cultuur

Friesland barst van de tradities. Wie kent er niet de trotse Friese vlag, de Friese taal en de echt Friese sporten zoals kaatsen en skûtsjesilen en fierljeppen. Maar Friesland is ook een echt koekenland. Op het gebied van zoete broden, reepkoeken, plaatkoeken en koekjes kunnen de Friese bakkers kiezen uit veel historische recepten. 

Lees verder >

Dierenparken in Friesland

Friesland is een heerlijke bestemming voor een echte gezinsvakantie. Kinderen genieten ervan om lekker te dollen in- en op het water en rond te rennen in de vrije natuur. Een bezoekje aan een dierenpark maakt zo’n Frieslandvakantie helemaal compleet.

Lees verder >