Genieten van de Friese meren

Friesland is een paradijs voor watersporters. In Europa vindt u nergens zo’n uitgebreid netwerk van meren, sloten, grachten, rivieren en kanalen. Niet vreemd dat er jaarlijks tienduizenden bezoekers naar het gebied komen om te genieten van de 35 Friese meren, de strandjes en de eindeloze mogelijkheden om langs het water te wandelen en te fietsen.

Zeker doen bij de Friese meren

Bij een verblijf in het Friese merengebied zult u ongetwijfeld heerlijk genieten van de uitgebreide watersportmogelijkheden. Met uw eigen of gehuurde boot kunt u dagenlang genieten van de eindeloze watersportmogelijkheden zonder ook maar een moment op dezelfde plek te komen. Maar het Friese meren gebied heeft ook voor de cultuurliefhebber een aantal leuke uitstapjes. Wij zetten onze top drie van bijzondere plekken in het Friese merengebied op een rij.

1 Sneekermeer bezoeken

Het Sneekermeer is misschien wel het populairste watersportmeer van Friesland. Het meer bestaat al sinds de Middeleeuwen en heeft zich vooral de laatste 40 jaar ontwikkeld tot een paradijs voor watersporters. Rond het meer vindt u talloze jachthavens waar u een boot kunt huren en er is een deel van het meer geschikt voor het varen met een speedboot. Het Sneekermeer is ook een rijk en interessant natuurgebied, van internationaal belang voor veel watervogels.

2 Ir D.F. Woudagemaal bezoeken

Het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld ligt in het Friese Merengebied. Dit gemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina en had als taak om overtollig water vanuit Friesland in het IJsselmeer (toen nog de Zuiderzee) te pompen. U zult onder de indruk zijn van de enorme machinehal waar vier stoommachines met vier machtige vliegwielen staan. Deze kunnen op een dag wel zes miljoen kubieke meter water verplaatsen!

3 Sneek bezoeken

Als u toch al het Sneekermeer (nummer 1 in onze top 3) bezoekt, moet u zeker even de jachthaven van Sneek binnenvaren. Sneek heeft een rijke historie die direct zichtbaar wordt met de Waterpoort. Deze poort was vroeger dé toegangspoort tot de grachten van de stad. In de Grote of Martinikerk is het grootste carillon van Friesland te vinden. En als watersportliefhebber neemt u natuurlijk ook een kijkje in het Fries Scheepsvaartmuseum in Sneek!

Geniet van uw eigen vakantievilla, midden in het Friese merengebied

Wilt u zo vaak mogelijk volop genieten van al het moois dat het Friese merengebied te bieden heeft? Wilt u investeren in een eigen villa op een van de mooiste plekjes van het merengebied? Kijk dan eens naar onze Watervilla’s. U kunt kiezen uit vier verschillende, royaal gebouwde types.

Variërend van een villa voor 6 tot 8 personen tot een exclusieve wellness villa waar tot wel 14 personen ruim kunnen overnachten. Alle huizen worden met onderhoudsarme materialen gebouwd en hebben uitzicht over het water.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal