Friesland is een van de mooiste bestemmingen van Europa

De provincie Friesland is dit jaar verkozen tot een van de 10 beste bestemmingen in Europa. Reisgids Lonely Planet geeft Friesland de derde plaats in haar jaarlijkse top 10. Nog niet eerder haalde een Nederlandse bestemming zo’n hoge positie.

Lonely Planet verkiezing

De Lonely Planet (Engels voor "Eenzame Planeet") is een reisgids die oorspronkelijk vooral onder rugzaktoeristen grote bekendheid genoot, maar nu bij heel veel toeristen bekend is. De Lonely Planet reisgidsen geven overzichten van bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. Lonely Planet richt zich op allerlei regio's in de wereld, ook van de minder bekende bestemmingen bestaat een Lonely Planet.

De eerste Lonely Planet-reisgids verscheen in 1973. Inmiddels zijn er honderden gidsen verschenen en jaarlijks worden er wereldwijd nog altijd miljoenen exemplaren verkocht. De lijst ‘Best in Europe’ wordt ieder jaar door Lonely Planet gepubliceerd.

Friesland is volgens Lonely Planet een ‘verborgen parel’. Nog te vaak wordt de provincie door internationale reizigers ten onrechte over het hoofd gezien volgens de jury. De reisgids prijst de sfeervolle en compacte hoofdstad Leeuwarden en het unieke landschap met dijken en fietsroutes.

Natuurlijk wordt ook het feit genoemd dat Leeuwarden dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is met als bijzondere highlight de tentoonstelling van Escher in het Fries Museum.

Kom naar Friesland!

Wellicht is Friesland voor u al lang geen verborgen parel meer en bent u een echte fan van het heerlijke Friese landschap. Wij nodigen u in ieder geval van harte uit om een van de mooiste plekjes van Europa te komen ontdekken vanuit een luxe watervilla aan het Tjeukemeer.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal