Feestje in Friesland?

Zin in een feestje? In Friesland worden het hele jaar door de leukste evenementen georganiseerd. Natuurlijk spelen veel van de leukste feestjes zich in of op het water af. Denk aan het wereldberoemde skûtsjesilen, de Sneekweek of het NK Fierljeppen. Maar ook in de winter is er in Friesland van alles te beleven. Neem maar eens een kijkje in het Kameleondorp in de winter of duim – met ons – voor het terugkeren van de Friese Elfstedentocht.

De beste Friese evenementen

Misschien wel het grootste evenement in Friesland is de ongetwijfeld de Elfstedentocht. In 1997 deden er meer dan 16.000 schaatsers mee aan de ‘tocht der tochten’. De provincie gaat ervan uit dat er bij een volgende Elfstedentocht wel 2 miljoen mensen komen kijken.

De mooiste Friese evenementen die jaarlijs worden georganiseerd

Of er dit jaar een Elfstedentocht komt weten we niet zeker. Zeker zijn wel een aantal grote evenementen die elk jaar terugkomen. Wij zetten de 7 leukste Friese evenementen op een rij. Onze tip: bezoek zo’n echt Fries evenement als u een paar dagen in een van onze Watervilla’s aan het Tjeukemeer verblijft!

1 Boot Holland in Leeuwarden
In februari wordt – al meer dan 25 jaar - jaarlijks dé aftrap voor het nieuwe watersportseizoen in Leeuwarden gegeven. Tijdens de Boot-Holland beurs kunt u in het WTC Expo beurscomplex in 4 beurshallen kennis maken met het watersport aanbod van meer dan 250 deelnemers. Jaarlijks zijn er meer dan 50 primeurs op watersportgebied te zien.
Meer info: boot-holland.nl

2 Sneekweek
De Sneekweek begint jaarlijks op de vrijdag voor de eerste zaterdag van augustus en duurt tot en met de donderdag daarop. Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden in verschillende categorieën op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. In Sneek kunt u allerlei feestelijke activiteiten bezoeken zoals een vlootschouw, muziekfestival, sneekweek kindermiddagen, het Straattheaterfestival en een kermis.
Meer info: sneekweek.nl

3 Vlootdag Harlingen
De bruine vloot is de professionele passagiersvaart (chartervaart) met traditionele zeilschepen en motorschepen in Nederland. Tijdens de Vlootdag van Harlingen krijgt u goede indruk van alle activiteiten van de bruine vloot. Rond de haven is het een gezellige boel met met foodstands, live muziek, shantykoren, oude ambachten. De Vlootdag van Harlingen wordt jaarlijks in april georganiseerd.
Meer info: vlootdag.nl

4 Skûtsjesilen
Skûtsjes zijn Friese zeilboten die zijn gebouwd voor het vervoeren van vracht. Al in de 19e eeuw werden er wedstrijden georganiseerd met echte Friese vrachtschepen. Nog altijd kunt u in de juli meerdere wedstrijdlocaties door heel Friesland genieten van de zeilwedstrijden met veertien traditionele vrachtschepen. Heel veel gezelligheid en sfeer.
Meer info: skutsjesilen.nl

5 Friese ballonfeesten
Vanaf de Nutsbaan in Joure stijgen in de zomer jaarlijks ruim 35 ballonnen op en worden er ook op de grond allerlei activiteiten georganiseerd. Toegang is gratis! Iedereen boven de 120 cm groot kan ook via de website een ballonvaart boeken.
Meer info: ballonfeesten.nl

6 Visserijdagen Harlingen
In augustus staat Harlingen jaarlijks drie dagen lang bol van de activiteiten. Muziek, zang, dans, gastronomie en veel sportieve activiteiten worden voor tienduizenden bezoekers georganiseerd.
Meer info: visserijdagenharlingen.nl

7 Noordelijk filmfestival
De Stadsschouwburg van Leeuwarden is al 40 jaar in november het decor van een festival rond Noord-Nederlandse en Noord-Europese films. Kies uit meer dan 150 speelfilms, documentaires, muziek, food en een heel fijne sfeer.
Meer info: noordelijkfilmfestival.nl

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal