Escher in Friesland

Maurits Cornelis Escher werd in 1898 geboren in Leeuwarden in het pand waar tegenwoordig het Keramiekmuseum Princessehof is gevestigd. Na een studie aan de School voor Bouwkunde en Sierende Kunsten in Haarlem maakte Escher een lange reis door Italië waar hij zijn vrouw ontmoette. Na een tijd in Rome te hebben gewoond verhuisde Escher in de Tweede Wereldoorlog naar Zwitserland en kwam uiteindelijk weer in Nederland terecht. Escher stierf in 1972 op 73-jarige leeftijd.

Escher tentoonstelling in Leeuwarden

Tijdens de expositie ‘Escher op reis’ in het Fries Museum in Leeuwarden zijn meer dan tachtig prenten, twintig tekeningen en verschillende foto’s en objecten te zien. De meeste mensen kennen Escher als de man achter de tekeningen van oneindige trappen die dan weer lijken te dalen en dan weer stijgen en de reptielen die uit het papier lijken te kruipen. Tijdens een bezoek ziet u dat de bijzondere kunstwerken van Escher niet alleen zijn ontsproten aan zijn wiskundige brein maar ook zijn geïnspireerd op de reizen die hij maakte.

Hippies houden van Escher

Escher raakte in de jaren ’60 van de vorige eeuw zeer populair onder de hippie-scene. Zelfs Mick Jagger van de Rolliing Stones vroeg Escher of hij een van zijn tekeningen voor een plantenhoes mocht gebruiken. Escher zou dat geweigerd hebben. Hij had niets met de hippiecultuur hoewel je achteraf zou kunnen zeggen dat zijn bekendheid zonder de warme aandacht van de hippies nooit zo groot zou zijn geworden.

Bent u binnenkort op vakantie in een van de luxe watervilla’s aan het Tjeukemeer?

Met een half uurtje bent u met de auto in Leeuwarden. Dit jaar is Leeuwarden niet alleen de hoofdstad van Friesland maar ook culturele hoofdstad van Europa. Een extra goede reden om wat cultuur te gaan snuiven in de stad!

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal