Dierenparken in Friesland

Friesland is een heerlijke bestemming voor een echte gezinsvakantie. Kinderen genieten ervan om lekker te dollen in- en op het water en rond te rennen in de vrije natuur. Een bezoekje aan een dierenpark maakt zo’n Frieslandvakantie helemaal compleet.

Bent u binnenkort op vakantie met jonge kinderen in een van de luxe watervilla’s aan het Tjeukemeer? Dan kunt u voor een uitstapje kiezen uit drie leuke en unieke dierenparken voor het hele gezin. Wij zetten ze voor u op een rij.

 

Drie unieke dierenparken in Friesland

AquaZoo Friesland in Leeuwarden
Deze dierentuin is bekend om de natuurlijke uitstraling en de bijzondere dierenverblijven waar bezoekers letterlijk tussen de dieren lopen. Zo wordt u omringd door ringstaartmaki’s en kunt u met pinguïns over het strand wandelen. Zoals de naam Aqua Zoo al suggereert, heeft de dierentuin in Leeuwarden vooral een groot aantal op en in het water levende dieren. De kinderen zullen zich bovendien uitstekend vermaken in de speeltuin of met het volgen van een speurtocht door het park.

Speel- en Dierenpark Sanjesfertier in Feanwalden
Sanjesfertier is een unieke combinatie tussen een groot indoor speeltuin en een dierenpark. De indoor speeltuin heeft de grootste apenkooi van Friesland, een soft Play hoek en luchtkussens. In het dierenpark vindt u meer dan 40 verschillende diersoorten, waaronder cavia’s die in echte huisjes wonen! Op het buitenterrein is bovendien een verkeerstuin met monorail en crossbaan. Vergeet niet om ook nog een kijkje in het natuurmuseum te nemen.

Ooievaarsdorp De Graverij in Akmarijp
Ooievaarsdorp "De Graverij", of op z’n Fries, Earrebarredoarp "De Graverij" is een natuurlijk gebied met nestplaatsen voor ooievaars. Hier verblijven jaarlijks meerdere paren ooievaars en jongen. U bent welkom op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang tot het ooievaarsdorp is gratis, maar bij het verlaten van het gebouw staat een bus waarin u vrijblijvend een bijdrage kunt stoppen

 

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal