De leukste tips voor een dagje Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad en grootste stad van Friesland. De start- en finishplaats van de Elfstedentocht heeft een prachtige oude binnenstad met maar liefste 671 Rijksmonumenten. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de Romeinse tijd. Het centrum van Leeuwarden is sfeervol en opvallend groen.

Bent u binnenkort een paar dagen in een van de luxe watervilla’s aan het Tjeukemeer? Dan raden wij u een bezoekje aan Leeuwarden van harte aan. Hieronder de top 5 dingen die u zeker tijdens een bezoek aan Leeuwarden moet doen!

1. Inspecteer een ijsbeer

AquaZoo in Leeuwarden is gewijd aan dieren die in en rond het water leven. De dierentuin werd al in 1933 opgericht als Otterpark AquaLutra. Tegenwoordig vindt u er nog veel meer diersoorten waaronder zeeleeuwen, flamingo’s, schildpadden en zelfs ijsberen. Dagelijks kunt u om 11.30 uur van heel dichtbij de medische controle van de ijsberen meemaken!

2. Ga trouwen in de Oldehove

De robuuste Oldehove stamt uit 1529 en staat in het centrum van Leeuwarden. Het is een populaire trouwlocatie, maar u mag de toren ook zonder trouwplannen beklimmen. Vanaf het hoogste puntje (39 meter) geniet u van een prachtig uitzicht over de stad. De Oldehove begon overigens al tijdens de bouw scheef te hangen en staat nu bekend als de Friese toren van Pisa.

3. Koop een suikerbrood in de Kleine Kerkstraat

De winkeliers uit de Kleine Kerkstraat in het hart van Leeuwarden noemen hun straat het best bewaarde winkelgeheim van Leeuwarden. In dit historische straatje vindt u geen Hema of C&A. Wel zo’n dertig speciaalzaken met elk een uniek aanbod. Bij de Broadjse Bakker wordt bijvoorbeeld het lekkerste suikerbrood verkocht.

4. Bekijk het zwaard van Grutte Pier

In het Fries museum hangt het grootste zwaard van Nederland. Het is 2,13 meter lang en moest met beide handen vastgehouden worden. Het wapen behoorde ooit toe aan de legendarische vechtersbaas Pier Gerlefs, bekend als de Grutte Pier. Volgens de verhalen kon hij een paard optillen en met een slag van zijn zwaard meerdere vijanden een kopje kleiner maken.

5 Geniet van het Elfsteden gevoel

De Elfstedenhal is dé ijsbaan van Leeuwarden. De hal beschikt over een 400 meterbaan, een 30x60 m middenterrein met een IJshockeybaan. U kunt dagelijks terecht in de hal om een rondje te schaatsen. Voor het echte Elfstedengevoel!

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal