Daarom naar de Friese meren

Friesland is een waterrijke provincie. Friesland bestaat uit net zoveel water als land. In totaal vindt u in Friesland maar liefst 15.000 hectare (dat zijn 30.000 voetbalvelden) aan meren, rivieren en kanalen. Voor de watersporters zijn er in Friesland ruim 200 jachthavens en in het merengebied, in het zuidwesten en midden van de provincie, zijn maar liefst 35 officiële meren te vinden! Bent u nog verbaasd dat Friesland dé watersportregio van Europa is?

Genieten in het merengebied

De grootste en meest bekende meren van het Friese merengebied zijn de Groote Brekken, het Sneekermeer, het Heegermeer, het Tjeukemeer en de Fluessen. Sinds 2007 wordt overigens de officiële Friese benaming van de verschillende meren gebruikt. Voor uw volgende vakantie in Friesland kunt u deze vast uit uw hoofd leren: grutte Brekken, Snitser Mar, Hegemer Mar, Tsjûkemar en Fluezen!

Lekker zwemmen in de Friese meren

De Friese meren zijn niet diep, gemiddeld zo’n 2 meter. Hierdoor warmt het water snel op en kunt u heerlijk zwemmen in natuurwater. Als u een van onze Watervilla’s aan het Tjeukemeer huurt, kunt u de dag beginnen met een duik vanaf uw eigen steiger!

Friese Merenproject

In december 2000 is de provincie Friesland het Friese Merenproject gestart. Hiermee heeft de provincie het watersportgebied rond de Friese meren tussen 2000 en 2015 nog aantrekkelijker gemaakt. Zo werden bestaande vaarroutes gebaggerd en verdiept en bijna 150 kilometer aan nieuwe vaarwegen voor grotere pleziervaartuigen gecreëerd. Ook werden 36 bruggen verhoogd en 5 aquaducten gebouwd. Er werd flink gewerkt aan nieuwe en bestaande jachthavens en ruim 30 kilometer aan nieuwe wandel- en fietspaden aangelegd. 

Komt u ook genieten van de Friese meren?

Genieten van de Friese meren vanuit uw eigen luxe watervilla? Dat kan aan het Tjeukemeer. Op een unieke locatie zijn bijzonder luxe villa's gebouwd die geen vakantieganger teleur zal stellen. Veel woonruimte, prachtige wellnessvoorzieningen en altijd direct aan het water gelegen met een eigen steiger.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal