Blog

Vakantievilla aan het water in Friesland huren

Categorieën:ActiviteitenNatuur

Heeft u zin in een (zomer)vakantie vol waterpret, ontspanning en belevenis vanuit een luxe vakantiehuis? Dan zijn we blij dat u de site van Watervilla’s Friese meren heeft gevonden! De ruime en luxe ingerichte watervilla's liggen op een unieke locatie in Delfstrahuizen. U viert hier vakantie in een waterrijk gebied nabij het Tjeukemeer. De onder architectuur gebouwde, rietgedekte villa's staan op ruime kavels en hebben allemaal een eigen vlondersteiger aan het water.

Friesland waterland

Lees verder >

Shoppen in Friesland; de beste tips

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Een vakantie in Friesland is heerlijk veelzijdig. ’s Morgens genieten van een zeiltocht op de meren of een mooie wandeling of fietstocht door de natuur en ’s middags lekker rondstruinen in een van de gezellige Friese stadjes en dorpen. Want ook liefhebbers van winkelen en een kopje koffie in een sfeervol café komen in Friesland aan hun trekken. Wij geven drie mooie voorbeelden.

Lees verder >

Zeker doen bij de Friese Meren

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Het Tjeukemeer is het grootste binnenwater van Friesland. Het ligt in het zuiden van het Friese merengebied. Hier komen jaarlijks duizenden watersportfans genieten van al het moois dat deze bijzondere regio te bieden heeft.

Watervilla’s Friese Meren liggen op een unieke locatie in Delfstrahuizen, een waterrijk gebied nabij het Tjeukemeer. U huurt hier een van de onder architectuur gebouwde villa’s die allemaal direct aan het water liggen.

Lees verder >

Vijf redenen om een vakantie naar Friesland te boeken

Komt u komend jaar naar de meest unieke provincie van ons land? Friesland is in vele opzichten een bijzondere bestemming. De Friezen hebben een eigen cultuur, een eigen taal en ook het Friese landschap is uniek. U bereikt Friesland snel en filevrij vanuit heel Nederland en met een verblijf in een van de luxe Watervilla’s aan het Tjeukemeer weet u zeker dat u in alle luxe gaat genieten van uw bezoek aan Friesland.

Lees verder >

Komt er een Elfstedentocht?

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Zal de ‘tocht der tochten’ deze winter verreden kunnen worden? Ieder jaar, als de winter begint, is dit een vraag die heel Nederland bezighoudt. 

De Friese Elfstedentocht is een 200 km lange schaatstocht die begint in Leeuwarden en via Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum weer terugkomt in Leeuwarden. De deelnemers ontvangen het beroemde Elfstedenkruisje bij het volbrengen van de tocht, maar alleen als hun startkaart van alle stempels is voorzien en ze voor middernacht terug zijn in Leeuwarden. 

Lees verder >

Markten in Friesland

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Overweegt u een vakantie in een van onze watervilla’s in Friesland? Dan kunt u veel ondernemen in de buurt. hoeft u zich geen dag te vervelen. De provincie Friesland zit bomvol mogelijkheden voor leuke activiteiten en de leukste uitjes!

Een van de favoriete activiteiten voor veel vakantiegangers is een bezoekje aan een markt. In Friesland worden, zowel in de zomer als in de winter, veel gezellige markten georganiseerd.

Lees verder >

Met twee gezinnen een luxe vakantiehuis in Friesland huren

Bent u op zoek naar een groot vakantiehuis in Friesland? Wilt u met twee gezinnen genieten in een luxe villa aan het water? Neem dan een kijkje bij onze watervilla’s aan het Tjeukemeer.

Gezellig samen er op uit

We zijn tegenwoordig drukker dan ooit. Werk, familie, vrienden, hobby’s …. Soms ziet u uw vrienden of familie vaker op social media dan in het echte leven. Hoog tijd om samen met een ander gezin een luxe, grote villa in Friesland te huren.

Lees verder >

Dierenparken in Friesland

Friesland is een heerlijke bestemming voor een echte gezinsvakantie. Kinderen genieten ervan om lekker te dollen in- en op het water en rond te rennen in de vrije natuur. Een bezoekje aan een dierenpark maakt zo’n Frieslandvakantie helemaal compleet.

Bent u binnenkort op vakantie met jonge kinderen in een van de luxe watervilla’s aan het Tjeukemeer? Dan kunt u voor een uitstapje kiezen uit drie leuke en unieke dierenparken voor het hele gezin. Wij zetten ze voor u op een rij.

 

Lees verder >

Daarom naar de Friese meren

Categorieën:NatuurNieuws

Friesland is een waterrijke provincie. Friesland bestaat uit net zoveel water als land. In totaal vindt u in Friesland maar liefst 15.000 hectare (dat zijn 30.000 voetbalvelden) aan meren, rivieren en kanalen. Voor de watersporters zijn er in Friesland ruim 200 jachthavens en in het merengebied, in het zuidwesten en midden van de provincie, zijn maar liefst 35 officiële meren te vinden! Bent u nog verbaasd dat Friesland dé watersportregio van Europa is?

Lees verder >

Friesland is een van de mooiste bestemmingen van Europa

Categorieën:CultuurNieuws

De provincie Friesland is dit jaar verkozen tot een van de 10 beste bestemmingen in Europa. Reisgids Lonely Planet geeft Friesland de derde plaats in haar jaarlijkse top 10. Nog niet eerder haalde een Nederlandse bestemming zo’n hoge positie.

Lees verder >

Pagina's