Blog

Zeker doen bij de Friese Meren

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Het Tjeukemeer is het grootste binnenwater van Friesland. Het ligt in het zuiden van het Friese merengebied. Hier komen jaarlijks duizenden watersportfans genieten van al het moois dat deze bijzondere regio te bieden heeft.

Watervilla’s Friese Meren liggen op een unieke locatie in Delfstrahuizen, een waterrijk gebied nabij het Tjeukemeer. U huurt hier een van de onder architectuur gebouwde villa’s die allemaal direct aan het water liggen.

Lees verder >

Vijf redenen om een vakantie naar Friesland te boeken

Komt u komend jaar naar de meest unieke provincie van ons land? Friesland is in vele opzichten een bijzondere bestemming. De Friezen hebben een eigen cultuur, een eigen taal en ook het Friese landschap is uniek. U bereikt Friesland snel en filevrij vanuit heel Nederland en met een verblijf in een van de luxe Watervilla’s aan het Tjeukemeer weet u zeker dat u in alle luxe gaat genieten van uw bezoek aan Friesland.

Lees verder >

Komt er een Elfstedentocht?

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Zal de ‘tocht der tochten’ deze winter verreden kunnen worden? Ieder jaar, als de winter begint, is dit een vraag die heel Nederland bezighoudt. 

De Friese Elfstedentocht is een 200 km lange schaatstocht die begint in Leeuwarden en via Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum weer terugkomt in Leeuwarden. De deelnemers ontvangen het beroemde Elfstedenkruisje bij het volbrengen van de tocht, maar alleen als hun startkaart van alle stempels is voorzien en ze voor middernacht terug zijn in Leeuwarden. 

Lees verder >

Markten in Friesland

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Overweegt u een vakantie in een van onze watervilla’s in Friesland? Dan kunt u veel ondernemen in de buurt. hoeft u zich geen dag te vervelen. De provincie Friesland zit bomvol mogelijkheden voor leuke activiteiten en de leukste uitjes!

Een van de favoriete activiteiten voor veel vakantiegangers is een bezoekje aan een markt. In Friesland worden, zowel in de zomer als in de winter, veel gezellige markten georganiseerd.

Lees verder >

Met twee gezinnen een luxe vakantiehuis in Friesland huren

Bent u op zoek naar een groot vakantiehuis in Friesland? Wilt u met twee gezinnen genieten in een luxe villa aan het water? Neem dan een kijkje bij onze watervilla’s aan het Tjeukemeer.

Gezellig samen er op uit

We zijn tegenwoordig drukker dan ooit. Werk, familie, vrienden, hobby’s …. Soms ziet u uw vrienden of familie vaker op social media dan in het echte leven. Hoog tijd om samen met een ander gezin een luxe, grote villa in Friesland te huren.

Lees verder >

Dierenparken in Friesland

Friesland is een heerlijke bestemming voor een echte gezinsvakantie. Kinderen genieten ervan om lekker te dollen in- en op het water en rond te rennen in de vrije natuur. Een bezoekje aan een dierenpark maakt zo’n Frieslandvakantie helemaal compleet.

Bent u binnenkort op vakantie met jonge kinderen in een van de luxe watervilla’s aan het Tjeukemeer? Dan kunt u voor een uitstapje kiezen uit drie leuke en unieke dierenparken voor het hele gezin. Wij zetten ze voor u op een rij.

 

Lees verder >

Daarom naar de Friese meren

Categorieën:NatuurNieuws

Friesland is een waterrijke provincie. Friesland bestaat uit net zoveel water als land. In totaal vindt u in Friesland maar liefst 15.000 hectare (dat zijn 30.000 voetbalvelden) aan meren, rivieren en kanalen. Voor de watersporters zijn er in Friesland ruim 200 jachthavens en in het merengebied, in het zuidwesten en midden van de provincie, zijn maar liefst 35 officiële meren te vinden! Bent u nog verbaasd dat Friesland dé watersportregio van Europa is?

Lees verder >

Friesland is een van de mooiste bestemmingen van Europa

Categorieën:CultuurNieuws

De provincie Friesland is dit jaar verkozen tot een van de 10 beste bestemmingen in Europa. Reisgids Lonely Planet geeft Friesland de derde plaats in haar jaarlijkse top 10. Nog niet eerder haalde een Nederlandse bestemming zo’n hoge positie.

Lees verder >

Escher in Friesland

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Maurits Cornelis Escher werd in 1898 geboren in Leeuwarden in het pand waar tegenwoordig het Keramiekmuseum Princessehof is gevestigd. Na een studie aan de School voor Bouwkunde en Sierende Kunsten in Haarlem maakte Escher een lange reis door Italië waar hij zijn vrouw ontmoette. Na een tijd in Rome te hebben gewoond verhuisde Escher in de Tweede Wereldoorlog naar Zwitserland en kwam uiteindelijk weer in Nederland terecht. Escher stierf in 1972 op 73-jarige leeftijd.

Lees verder >

Echt Friese lekkernijen

Categorieën:Cultuur

Friesland barst van de tradities. Wie kent er niet de trotse Friese vlag, de Friese taal en de echt Friese sporten zoals kaatsen en skûtsjesilen en fierljeppen. Maar Friesland is ook een echt koekenland. Op het gebied van zoete broden, reepkoeken, plaatkoeken en koekjes kunnen de Friese bakkers kiezen uit veel historische recepten. 

Wij zetten de top vijf echt Friese zoetigheden op een rij. Ons advies: kom snel naar Friesland en kom vanuit een van onze watervilla’s aan het Tjeukemeer smullen van deze heerlijke Friese smaken!

Lees verder >

Pagina's