Blog

Meest bijzondere museum van Friesland

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Friesland heeft meer dan 100 musea. Daarbij zitten een aantal heel bijzondere zoals het Scheermuseum in Workum, het Kaatsmuseum in Waadhoeke en het Schaatsmuseum in Hindeloopen. Toch is er een museum dat u zeker moet bezoeken bij een vakantie in een van de watervilla’s in Friesland. Dat is het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker.

Lees verder >

In de zomer naar Friesland op vakantie

Categorieën:ActiviteitenNatuur

Gaat u deze zomer in Nederland op vakantie? U heeft groot gelijk. Liefhebbers van zon en water kiezen daarbij steeds vaker voor Friesland. Afgelopen jaar werden in Friesland meer dan 1,4 miljoen korte en langere vakanties doorgebracht. 

Lees verder >

Waarom vissen zo fijn is

Categorieën:ActiviteitenNatuur

We zijn drukker dan ooit tegenwoordig. Dagelijks een volle agenda op het werk en in de vrije tijd zorgen we er graag voor dat we genieten met vrienden en familie. Natuurlijk willen we dat binnen het gezin alles op rolletjes loopt. Tussen het wegbrengen van de kids naar de sportclub, het doen van boodschappen en het opruimen van het huis hebben ook een goed gesprek met onze partner. 

En oh ja, we blijven natuurlijk ook bij met het posten op onze social media accounts zodat ieder kan meegenieten met alles waar we in het dagelijks leven zo druk mee zijn. 

Lees verder >

Vakantiehuis met privé sauna in Friesland

Als u op vakantie gaat in een van de watervilla’s aan het Friese Tjeukemeer dan kunt u gegarandeerd genieten van hoogstaande luxe en ongestoorde ontspanning in een riante villa aan het water. Dat wordt ontstressen in uw royale villa met steiger aan het water!

Tijdens een verblijf in een van de Watervilla’s kunt u prachtige fietstochten door de mooie omgeving maken. Misschien wilt u een bootje huren en heerlijk op het water ontspannen. Of even genieten in uw eigen sauna!

Lees verder >

Vakantievilla aan het water in Friesland huren

Categorieën:ActiviteitenNatuur

Heeft u zin in een (zomer)vakantie vol waterpret, ontspanning en belevenis vanuit een luxe vakantiehuis? Dan zijn we blij dat u de site van Watervilla’s Friese meren heeft gevonden! De ruime en luxe ingerichte watervilla's liggen op een unieke locatie in Delfstrahuizen. U viert hier vakantie in een waterrijk gebied nabij het Tjeukemeer. De onder architectuur gebouwde, rietgedekte villa's staan op ruime kavels en hebben allemaal een eigen vlondersteiger aan het water.

Friesland waterland

Lees verder >

Shoppen in Friesland; de beste tips

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Een vakantie in Friesland is heerlijk veelzijdig. ’s Morgens genieten van een zeiltocht op de meren of een mooie wandeling of fietstocht door de natuur en ’s middags lekker rondstruinen in een van de gezellige Friese stadjes en dorpen. Want ook liefhebbers van winkelen en een kopje koffie in een sfeervol café komen in Friesland aan hun trekken. Wij geven drie mooie voorbeelden.

Lees verder >

Zeker doen bij de Friese Meren

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Het Tjeukemeer is het grootste binnenwater van Friesland. Het ligt in het zuiden van het Friese merengebied. Hier komen jaarlijks duizenden watersportfans genieten van al het moois dat deze bijzondere regio te bieden heeft.

Watervilla’s Friese Meren liggen op een unieke locatie in Delfstrahuizen, een waterrijk gebied nabij het Tjeukemeer. U huurt hier een van de onder architectuur gebouwde villa’s die allemaal direct aan het water liggen.

Lees verder >

Vijf redenen om een vakantie naar Friesland te boeken

Komt u komend jaar naar de meest unieke provincie van ons land? Friesland is in vele opzichten een bijzondere bestemming. De Friezen hebben een eigen cultuur, een eigen taal en ook het Friese landschap is uniek. U bereikt Friesland snel en filevrij vanuit heel Nederland en met een verblijf in een van de luxe Watervilla’s aan het Tjeukemeer weet u zeker dat u in alle luxe gaat genieten van uw bezoek aan Friesland.

Lees verder >

Komt er een Elfstedentocht?

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Zal de ‘tocht der tochten’ deze winter verreden kunnen worden? Ieder jaar, als de winter begint, is dit een vraag die heel Nederland bezighoudt. 

De Friese Elfstedentocht is een 200 km lange schaatstocht die begint in Leeuwarden en via Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum weer terugkomt in Leeuwarden. De deelnemers ontvangen het beroemde Elfstedenkruisje bij het volbrengen van de tocht, maar alleen als hun startkaart van alle stempels is voorzien en ze voor middernacht terug zijn in Leeuwarden. 

Lees verder >

Markten in Friesland

Categorieën:ActiviteitenCultuur

Overweegt u een vakantie in een van onze watervilla’s in Friesland? Dan kunt u veel ondernemen in de buurt. hoeft u zich geen dag te vervelen. De provincie Friesland zit bomvol mogelijkheden voor leuke activiteiten en de leukste uitjes!

Een van de favoriete activiteiten voor veel vakantiegangers is een bezoekje aan een markt. In Friesland worden, zowel in de zomer als in de winter, veel gezellige markten georganiseerd.

Lees verder >

Pagina's